LED workshop

This post is also available in: English (Engels) Français (Frans)

Op vrijdag 15 september 2017 organiseert het Filmfestival Oostende samen met Mediarte de zesde editie van Flanders Film Meeting in CC De Grote Post.

Deze dag staat in het teken van de uitwisseling tussen Nederland en Vlaanderen om zo de grenzen tussen beide filmindustrieën te overstijgen. De centrale vragen zijn: wat kunnen we leren van elkaar en hoe kunnen we betere samenwerkingen tot stand brengen?

De nieuwe ledbelichtingstechnologie voor film en digitale cinematography

Hosted by SBC

Deze masterclass concentreert zich op de recente evolutie die het ledlicht teweegbracht. Daarbij komen verschillende facetten aan bod: de intrinsieke verschillen tussen led-, HMI-, Tungsten- en Fluorescentlichtbronnen, de verschillende ontwerpfilosofieën van verschillende ledarmaturen, de valkuilen bij het meten van ledlicht en het gebruik van kleur- en correctiefilters. Verder wordt er ook speciale aandacht besteed aan het ecologische aspect van ledverlichting. Na de uiteenzetting worden verschillende ledarmaturen gedemonstreerd en is er een mogelijkheid om vragen te stellen met het volgende panel gemodereerd door Marijke Van Kets (SBC): Philip Van Volsem (SBC), Christophe Nuyens (SBC), Lou Berghmans (SBC), Patrick Haegeman (gaffer bij K-light) en Kristof Collier (independent gaffer).

David van der Veen is de oprichter van Het Licht Equipment Rental en lighting designer van meer dan 200 televisiespotjes en van de films “Nynke” en “Zwarte Meteoor”. Hij werkte onder meer samen met de volgende DOPs: Bert Pot, Daniel Gallenkamp, Edwin Verstegen, Gabor Deak, Glyn Speekaert, Hein Groot, John Fenner, Joost van Gelder, Menno Westendorp, Phillip van Volsem, Paul van den Bos, Remco Bakker, Robby Müller, Rob Hodselmans, Rutger Storm, Sander Snoep, Tom Erisman, Willem Nagtglas, Wouter Suyderhout. Verder is hij ook gastlector aan de Nederlandse Filmacademie.

De beroepsvereniging Society of Belgian Cinematographers, een vaste partner van Flanders Film Meeting en FFO, is peter van deze masterclass.

Voor meer info: filmfestivaloostende.be

vrijdag 15 september 2017 , om 11h in  CC De Grote Post Oostende