masterclass DOP

This post is also available in: Français (French) Nederlands (Dutch)

def-logo-ffo14

MASTERCLASS DOP + MASTERCLASS PRODUCTION DESIGN

vrijdag 19 september 9u30-17u

 

De LOOK!-competitie van Filmfestival Oostende stelt voor de tweede keer het visuele aspect van films centraal. Tijdens de Flemish Film Industry Day geven enkele internationale juryleden van de LOOK!-competitie, steevast gevestigde waarden in de sector, een masterclass, respectievelijk voor DOP en Production Design. Binnenkort worden deze juryleden bekendgemaakt, volg mee via www.filmfestivaloostende.be. Elke scene en elk shot zijn op tientallen verschillende wijzen te benaderen. De workshop zal technisch gericht zijn, maar ook over praktische problemen op de set gaan. In de namiddag smelten deze twee masterclasses samen, zodat ideeën kunnen uitgewisseld worden en kruisbestuiving tot stand komt. I.s.m. SBC leden en art director Hubert Pouille.

PRAKTISCH

De workshops zijn toegankelijk voor iedereen uit de filmindustrie. Schrijf je tijdig in, want de plaatsen zijn beperkt (15 à 20 deelnemers per workshop). Het staat de deelnemers vrij een volledige dag of een halve dag te participeren, één of twee workshops te volgen. In de workshops wordt eerst een uiteenzetting gegeven over de aanpak in het buitenland en hoe dit concreet kan worden toegepast in België. In de tweede helft van de workshop is er tijd voor concrete vragen van de deelnemers. Na de workshops kunnen de deelnemers zich inschrijven voor een tutorial (10 min) met één van de sprekers tijdens de afsluitende drink.

Verloop per workshop

 

 • 9.30u-11u: Workshop deel 1
 • 11u-11.15u: Break
 • 11.15u-12.30u: Workshop deel 2
 • 12.30u-13.30u: Lunch
 • 13.30u-15u: Workshop deel 1
 • 15u-15.15u: Break
 • 15.15u-16.45u: Workshop deel 2
 • 16.45-17u: Break
 • 17u-18u30: Tutorials (optie) & afterdrink

 

Inschrijvingsmodaliteiten

 

 

Deelnamekost:

 • 50 euro voor een hele dag, lunch en afterdrink inbegrepen
 • 30 euro voor een halve dag, zonder lunch
 • Voor studenten: 30 euro voor een hele dag, lunch en afterdrink inbegrepen

(factuur mogelijk)